Aperitivo hour

Aperitivo is een kenmerkend onderdeel van de Italiaanse cultuur. Hoewel veel Italiaanse tradities variëren van regio tot regio, is de aperitivo voor elke Italiaan door het hele land een belangrijk moment van de dag.

Het is niet moeilijk om als niet-Italiaan verliefd te worden op deze traditie. Een moment om samen te genieten van de meest smakelijke kleine bites, met een verfrissend drankje. Meestal na het werk, maar voor het diner. In Italië zijn ze er zelfs zo gek op, dat ze er in het weekend vanaf twee uur ‘s middags al mee beginnen.

Het drankje is key bij de aperitivo. Of het nu een heerlijk gekoelde Peroni is, een bitter aperitiefje, een sprankelende prosecco of een lichte vermout (volgens oude traditie); deze frisse en lichte smaken passen perfect bij het gevarieerde aanbod van de kleine gerechten.

Als je je eigen aperitivo wilt creëren, hou dan rekening met het volgende. Hou je gerechten gerust simpel, want daar draait het juist om: minimale inspanning en toch geweldige smaken. Zo is een mooi bord gevuld met ansjovis al een gerecht op zich.

Meer Explore
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol

Vul hier je geboortedatum in:

Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol.